POST

© 2020 All rights reserved. Anunturi, Reclame Gratuite in Romania

57/5000 Tehnici de compresie în imaginea de format nou pe Web

Home / Blog / 57/5000 Tehnici de compresie în imaginea de format nou pe Web

Create a Blog listing

In Google, căutăm în mod constant moduri de a face paginile web să se încarce mai repede. O modalitate de a face acest lucru este prin diminuarea imaginilor web. Imaginile cuprind până la 60% -65% din octeți pe majoritatea paginilor web, iar dimensiunea paginii este un factor major în timpul total de redare. Dimensiunea paginii este deosebit de importantă pentru dispozitivele mobile, unde imaginile mai mici salvează atât lățimea de bandă, cât și durata de viață a bateriei.

WebP este un nou format de imagine dezvoltat de Google și susținut în Chrome, Opera și Android optimizat pentru a permite imagini mai rapide și mai mici pe Web. Imaginile WebP sunt cu aproximativ 30% mai mici în comparație cu imaginile PNG și JPEG la o calitate vizuală echivalentă. În plus, formatul de imagine WebP are paritate similară cu alte formate. Sprijină:

Compresie pierduta: Compresia pierduta se bazeaza pe codarea frame-ului VP8. VP8 este un format de comprimare video creat de On2 Technologies ca succesor al formatelor VP6 și VP7.

Pierderea fără pierderi: formatul de comprimare fără pierderi este dezvoltat de echipa WebP.

Transparență: canalul alfa pe 8 biți este util pentru imaginile grafice. Canalul Alpha poate fi folosit împreună cu RGB cu pierderi, o caracteristică care în prezent nu este disponibilă în niciun alt format.

Animație: Suportă imagini animate cu culori adevărate.

Metadate: poate avea metadate EXIF ​​și XMP (de exemplu, folosite de camerele de luat vederi).

Profilul profilului color: poate avea un profil ICC încorporat.

Datorită compresiei mai bune a imaginilor și a suportului pentru toate aceste caracteristici, WebP poate fi un înlocuitor excelent pentru majoritatea formatelor de imagine: PNG, JPEG sau GIF. Chiar mai bine, știați că WebP permite noi oportunități de optimizare a imaginii, cum ar fi suport pentru imagini pierdute cu transparență? Da! WebP este un cuțit al armatei elvețiene de formate de imagine.

Deci, cum se face această magie? Să ne ridicăm mânecile și să aruncăm o privire sub capotă.

Posted on Mar 21, 2019