ADAUGĂ

© 2022 Toate drepturile rezervate. Anunturi, Reclame Gratuite in Romania

Acasă / Blog / Ordinul de protectie provizoriu

Create a Blog listing

Ordinul de protectie provizoriu

Ordinul de protectie provizoriu este reglementat prin dispozitiile Legii174/2018 prin care a fost modificată si completată Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei în familie.

Ordinul de protectie in sensul legii apara victima violentei domestice si inseamna orice inactiune sau actiune intentionată de violenta fizica, sexuala, psihologică, economica, sociala sau spirituala care se produce in mediul familial sau domestic ori intre soti sau fosti soti, precum şi între actuali sau foşti parteneri, indiferent dacă agresorul locuieste sau a locuit împreună cu victima.

Potrivit noilor modificari legislative, politistii vor detine asupra lor un formular de evaluare a riscurilor pe baza caruia pot sa aplice un ordin de protectie sau nu, urmand ca, in situatia in care considera ca nu este necesara aplicarea ordinului, sa-i puna la dispozitia victimei posibilitatea de a sezisa instanta care poate emite un ordin obisnuit.

Va recomandam sa va prezentati in fata judecatorului asistat de un avocat specializat.

Cabinet de Avocat Bucuresti Sidonia Tudor, Bucuresti, 0747307729, office@avocatsidoniatudor.ro, https://www.avocatsidoniatudor.ro