ADAUGĂ

© 2022 Toate drepturile rezervate. Anunturi, Reclame Gratuite in Romania

Acasă / Blog / În Breaza de Prahova se respiră cel mai curat aer din România. Breaza o mica așezare ce deține secretul longevității

Create a Blog listing

În Breaza de Prahova se respiră cel mai curat aer din România. Breaza o mica așezare ce deține secretul longevității

În Prahova se respiră cel mai curat aer din România la Breaza. O mică așezare de provincie, renumită pentru faptul că face parte din categoria selectă a urbelor cu cel mai curat aer de pe planetă!
Încă din anul 1928, Breaza era cunoscută drept stațiunea balneo -climaterică, unde se poate respira aer bogat în ioni negativi și bine ozonificat. De altfel, micul orășel prahovean este des comparat cu stațiunea Davos din Alpii Elvețieni.

Munca și aerul curat, secretul longevității
La Breaza, timpul parcă stă în loc. O cură de aer proaspăt, dincolo de betoane și noxele citadine, mult verde și oamenii care au prins deja un secol de viață. Sunt încă lucizi și în putere. Munca fizică și aerul curat i-au ținut în formă. Acesta le este secretul longevității. De altfel, Breaza este localitatea cu cei mai mulți longevivi la mia de locuitori.

În mica așezare de pe Valea Prahovei trăiesc, potrivit ultimului recensământ, aproape 16.000 de suflete. Mulți dintre ei sunt oameni în vârstă, care aici s-au născut și aici vor să moară. Tinerii au plecat către orașele mari. În afară de aer curat, relaxare și o oază de frumos și verdeață, aici, ceasul ticăie molcom.

Bucureșteni care au „reîntinerit” la Breaza
Fiecare se cunoaște cu fiecare, ba chiar și sutele de bucureșteni care și-au făcut case de vacanță, ori s-au mutat aici au început să devină „de-ai casei”. La fel, sunt tot oameni trecuți de prima tinerețe care, în micul orășel prahovean, se tratează inspirând aerul curat, trebăluind prin grădini sau chiar practicând diferite sporturi.

Urbea prahoveană beneficiază de aer curat și un bioclimat stimulent, caracterizat prin valori joase ale presiunii atmosferice. Regimul de cură aici este recomandat în nevroza astenică, sindroame neuro-astenice, boli endocrinometabolice precum diabetul zaharat, hipertiroidie și dislipidemii, tulburări circulatorii periferice, hipertensiune arterială, afecțiuni ale căilor respiratorii, anemii și multe alte afecțiuni.

Izvoarele cu apă minerală locale sunt sulfuroase, sulfatate, calcice, sodice și hipotone, acestea primind în cadrul Expoziției de la Viena din 1873 Diploma de Onoare pentru calități terapeutice deosebite.

La o distantă, așadar, de doar o oră și jumătate de București și puțin peste 40 de minute de Ploiești, orașe în care fenomenul poluării este unul alarmant, există o oază de oxigen.

Cu sau fără infrastructură, cu sau fără coerență în dezvoltarea economică sau turistică, atracția pentru acest oraș, supranumit sectorul 7 al capitalei, are ceva ce nu poate fi luat: aerul cel mai puternic ozonificat și bogat în ioni negativi.

Un loc cu efect terapeutic miraculos. Asta în condițiile în care, potrivit studiilor, România este a 5-a țară ca număr de ani de viață sănătoasă pierduți din cauza poluării aerului din toate statele UE.