ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. Anunturi, Reclame Gratuite in Romania

Acasă / News / Cîţu dă ultimatum pentru medicii și profesorii nevaccinați: Se vor testa pe banii lor, altfel vor fi suspendaţi

Create a News listing

Cîţu dă ultimatum pentru medicii și profesorii nevaccinați: Se vor testa pe banii lor, altfel vor fi suspendaţi

Postat la Sep 30, 2021

Medicii și profesorii nevaccinați și care nu au făcut COVID-19 vor fi nevoiţi să se testeze, dacă vor să mai profeseze.

Florin Cîțu a anunțat că un proiect de lege va fi trimis în Parlament cu prevederea ca medicii și profesorii să se testeze periodic, pe banii lor, în caz contrar vor fi suspendați 30 de zile.

Premierul Cîţu a precizat că nu a purtat discuții nici cu alte partide politice, nici cu cei vizați de măsuri.

”Proiectul va merge în Parlament, acolo se va vota. Parlamentul este cel care girează, Ministerul Justiției a zis că trebuie să meargă în Parlament. În Parlament există doar un obiectiv: de a arunca țara în aer și de a o destabiliza. În Parlament nu poți să vorbești cu nimeni, dacă te duci la PSD, AUR și USR nu ai cu cine să vorbești.

Testare trebuie și la profesori, pe banii lor. Vaccinul este gratuit, testare este varianta pe care o plătești.

Dacă cei doi președinți ai celor două Camere vor, proiectul va trece în o săptămână și jumătate. Noi am vrut să dăm OUG.

Cei de la UDMR susțin vaccinarea obligatorie, de la noi va pleca cu testarea obligatorie.”, a spus Florin Cîțu la TVR 1.

Iată noile reguli adotate în hotărârea CNSU pentru România: 

– abilitarea ME și MS pentru modificarea Ordinului comun nr 5196/1756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată.

– utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori.

– majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare.

– modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

– obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise în cazul incidenței la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.

– exceptarea persoanelor de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei pentru persoanele trecute prin boală, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

– permiterea, doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, la evenimentele sau activitățile organizate și desfășurate în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

HCNSU nr 76
Citește și... Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19: „Omul trebuie să știe lucrurile astea” Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional