ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. Anunturi, Reclame Gratuite in Romania

Acasă / News / Incident tragic la un spital COVID din Irak. Unitatea medicală a laut foc. Peste 50 de oameni au murit!

Create a News listing

Incident tragic la un spital COVID din Irak. Unitatea medicală a laut foc. Peste 50 de oameni au murit!

Postat la Jul 13, 2021

Un incendiu uriaş a avut loc la un spital din Irak. Nu mai puţin de 52 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest incident.

Incident tragic la un spital COVID din Irak. Flăcările au cuprins aripa unde erau tratați pacienții bolnavi de coronavirus. Bilanțul este parțial, iar autoritățile nu cunosc numărul exact al morților și al celor răniți. În total, în zona respectivă erau 70 de paturi, toate ocupate. Pompierii care au intervenit la locul incendiului au făcut față cu greu situației. Sute de locuitori din oraș au sărit pentru a-i ajuta să potolească flăcările.

Incident tragic la un spital COVID din Irak. Unitatea medicală a laut foc. Peste 50 de oameni au murit!

Alte ArticoleFranța se împotrivește Comisiei Europene. Nu va elimina mașinile ...Român împuşcat de poliţişti, într-un parc din München. ...E explozie pe piaţa gazelor naturale. Preţul s-a dublat la ...

În luna aprilie a anului trecut, 80 de oameni au murit în capitala Bagdad după ce un spital COVID a luat foc. Problema atunci a fost legată de buteliile de oxigen, care fuseseră depozitate într-un mod necorespunzător.

De altfel, multe dintre spitalele din România sunt adevărate pericole pentru pacienţi. Tragedia de la Piatra Neamţ a reuşit să scoată la iveală dezastrul care se află în unităţile medicale.

Nici nu au trecut 90 de zile că o altă nenorocire similară s-a petrecut la Institutul Matei Balş din Capitală. De altfel, multe probleme grave au fost descoperite în urma controalelor, consemnate în rapoarte și acolo au rămas. Peste 100 de spitale nu au autorizație ISU, pentru că, de exemplu, ușile sunt prea mici.

„La spațiu e o mare mare problemă, din păcate, ani de zile ne-am înghesuit cât am putut, pe o suprafață mică cu număr mai mare de paturi și pacienți, iar acum e nevie de aparatură în jurul unui pat de n-ai loc să te miști și să-ți desfășori în condiții normale și de siguranță și de confort activitatea”, a declarat Genoveva Cadar, medic primar ATI, potrivit Digi 24.

Multe dintre spitalele din România nu sunt renovate de ani de zile, iar capacitatea clădirilor e depășită de numărul mare de pacienți. De altfel şi circuitele speciale care trebuie create în pandemie sunt aproape imposibil de realizat.

„Problema infecțiilor nosocomiale, principala baza a incidenței crescute a acestor infecții e determinată de saloanele de ATI cu mai multe paturi decât ar trebui să fie, cu deficit de personal care se mută de la un bolnav la altul și transferă microorganisme de la un pacient la altul”.

Toate aceste deficiențe legate de lipsa spațiului și depozitarea incorectă a aparaturii sunt constatate și de pompieri în controalele pe care le fac. Sunt menționate în rapoarte și acolo rămân, pentru că singură rezolvare ar fi construirea unor clădiri noi pentru spitale, dar pentru asta e nevoie de bani.Citeşte şi: Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, descoperit de asistentele medicale. Femeile au reuşit să salveze toţi pacienţii şi însoţitorii
 

Citește și... „Au fost ridicati cu duba politiei….” Unde de soc in cazul Caracal. Ce s-a aflat azi despre disparitia Alexandrei Macesanu: Este vie sau moarta? UE va aproba astăzi planurile de redresare pentru 12 state membre